Stomatološka Ordinacija Kolak

Pitanja iz oblasti:
Estetska stomatologija


Prikazano 1-8 od 8 rezultata.
Sortiraj po:

Pitanje: Dobro vece,imam problem pre par Dana pukao mi je Deo zuba tacnije 4 gore I kvaran je ,posle dva dana pojavila mi se tvrda kugla skoro na obrazu s unutrasnje strane,nemam neki bol ali me iritira.mozete li mi reci sta je to,kako se Leci I koja je cena?Hvala najlepse.
Gorana, Beograd – 10. maj 2017.
Dr Veljko Kolak
Odgovor: Dr Veljko Kolak – 11. maj 2017.

Poštovana Gorana, nemoguće je dati precizan odgovor na Vaše pitanje bez stomatološkog pregleda. Neophodno je napraviti mali (retroalveolarni) snimak zuba koji je pukao, i tek nakon analize snimka i stomatološkog pregleda moguće je odrediti tok i cenu terapije. Stojimo Vam na raspolaganju za pregled i dalje savete.

Srdačan pozdrav, Ordinacija Kolak


Pitanje: Poštovani, Prije 5 mjeseci radila sam operaciju zuba dvojke, te prije neki dan sam bila kod stomatologa da uradim cirkonsku navlaku na taj zub, jer je se nakon operacije razglimao. Međutim on je pukao u korjenu, i morala sam ga izvaditi. Koliko vremena treba da ta rana zaraste, da bih mogla uraditi most.Moj stomatolog predlaze da to ne radi odmah, ali ce mi staviti kao neki zub privremeno dok rana malo zaraste. Da li je uopšte moguće uradi to nešo privremeno i koliko treba da budem ovako bez zuba. Unaprijed zahvalna. Lijep pozdrav.
Mirela, Gračanica – 29. novembar 2015.
Dr Veljko Kolak
Odgovor: Dr Veljko Kolak – 30. novembar 2015.

Poštovana Mirela,

moguće je uraditi privremenu krunicu i kada ne postoji zub, a individualno je vreme zarastanja rane, i stomatolog će prateći situaciju odlučiti kada je pravo vreme za protetsko zbrinjavanje defekta. Drugo rešenje je da se, ukoliko to situacija dozvoljava, na mesto izvadjenog zuba plasira implant i uradi krunica, bez brušenja susednih zuba…

Srdačan pozdrav


Pitanje: Poštovani, htjeo bih Vas zamoliti da mi date pravi savjet vezano za jedinicu koja se (od mog pada sa motora na zube) slomila na pola,pocrnila i izvadio sam zivac iz nje jer je tako moralo. Od tad svakih nekoliko godina mijenjam plombe jer mi se lome, ali mi se takodje ne svidja ni njihova boja obzirom da je pola mog zuba crno pa mora da se uskladi sa njim.. Zelim da pobijelim sve zube, i ne znam sta da radim sa ovom jedinicom, kako da je uskladim sa ostatkom.. Da li mozete da mi date savjet? Unaprijed hvala!
Filip, – 06. mart 2014.
Dr Nenad Kolak
Odgovor: Dr Nenad Kolak – 07. mart 2014.

Poštovani Filipe, imajući u vidu opisanu situaciju i činjenicu da od zuba već nedostaje veći deo čvrste zubne supstance, najprikladnije rešenje bi bilo zbrinuti taj zub protetskom nadoknadom, tačnije nadogradnjom i krunicom. Najbolji estetski efekat postiže se bezmetalnim keramičkim krunicama. S obzirom da ste naveli da planirate izbeljivanje zuba, indikovano bi bilo najpre to uraditi, pa zatim boju keramičke krunice birati prema novoj (izbeljenoj) boji zuba. Za pregled i konsultacije, stojimo Vam na raspolaganju.


Pitanje: Zanima me, ako koristim PLUS WHITE: 5 MINUTE SPEED WHITENING za izbeljivanje zuba i izbelim zube, da li moram i dalje da koristim taj preparat, kako bi mi ostali beli zubi ili je dovoljno samo da ih perem pastom ?
Aleksandar, Vranje – 13. oktobar 2013.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 15. oktobar 2013.

Poštovani Aleksandre, kod korišćenja bilo kog preparata, najbolje je pridržavati se uputstava koje proizvođač preporučuje. Treba napomenuti, da bez obzira na metodu kojom su zubi izbeljivani, dobijeni rezultat nije trajan i posle izvesnog vremena zubi se vraćaju na početnu nijansu ,koja je bila pre procesa izbeljivanja. Na prebojavanje zuba u značajnoj meri utiče česta komzumacija obojenih pića (kafa, čajevi, crno vino) i cigareta. Dakle, za održavanje rezultata, neophodno je izbegavati faktore koji utiču na prebojavanje zuba, neophodna je redovna i pravilna higijena usta i zuba, a s vremena na vreme, mogu se koristiti sredstva za održavanje rezultata izbeljivanja (paste za izbeljivanje zuba, tračice…).


Pitanje: Koliko kosta profesionalno izbeljivanje zuba laserskom metodom? Da li vi proizvodite neke preparate za kucno izbeljivanje,ako ne,sta preporucujete?
Ljiljana, Sombor – 07. jul 2013.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 09. jul 2013.

Postovana Ljijljana, postoji širok spektar fabričkih preparata za kućno izbeljivanje zuba, a naša praksa ja da pacijentima nakon obavljenog kliničkog pregleda, razgovora sa pacijentom i procene ocekivanih rezultata preporučimo najadekvatniju metodu. Na početnoj stranici našega sajta, klikom na opciju "Lasersko izbeljivanje zuba" mozete pročitati nesto više o samim procedurama izbeljivanja zuba. O ceni laserskog izbeljivanja zuba bićete obavešteni putem e-maila.


Pitanje: Postovani, Zainteresovana sam za trajno izbeljivanje zuba laserom. Kljucno pitanje je definicija trajnog, dakle period postojanosti zeljene, biserne nijanse? Trenutna boja - bela do blago zuckasta na pojedinim zubima. Bila bih Vam, takodje, zahvalna kada biste istakli i cenu tretmana. Pozdrav.
Zorica, Beograd – 27. jun 2013.
Dr Nenad Kolak
Odgovor: Dr Nenad Kolak – 29. jun 2013.

Poštovana Zorice, izbeljivanje zuba spada u estetsku granu stomatologije i to je reverzibilan proces, što znači da ne postoji trajnjo izbeljivanje zuba, već se boja zuba tokom vremena postepeno vraća u početnu nijansu. Sam period postojanosti dobijenih rezultata vrlo je individualan i varira od pacijenta do pacijenta. Na njega najviše utiču navike pacijenta u koje spadaju pušenje, konzumiranje prebojenih pića i hrane (crno vino, kafa, čaj, cvekla…), upotreba odredjenih lekova i slično, i uz pravilno i redovno održavanje oralne higijene može trajati i više godina. Nakon izvršenog laserskog izbeljivanja zuba dobijaju se uputstva i saveti o daljim postupcima u cilju održavanja postignutih rezultata. Za sve druge informacije možete nas kontaktirati, a cena tretmana će Vam biti prosledjena putem maila. Srdačan pozdrav.


Pitanje: 2 jedinice gornje vilice su mi veće dok su ostali zubi sitniji, i to mi estetski izgleda ruzno. Da li bih taj problem mogla rijesiti sa krunicama, inace imam 17 godina. I kako se otprilike krecu cijene?
arna, – 28. jun 2013.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 29. jun 2013.

Poštovana Arna, postoji čitav niz postupaka kojima je moguće rešiti Vaš estetski problem, a jedan od njih je i putem krunica. Predlažem Vam da nas kontaktirate i zakažete stomatološki pregled na osnovu koga ćemo biti u mogućnosti da Vam ponudimo najbolje rešenje. Srdačan pozdrav.


Pitanje: Pstovani, skoro sam stavila metalo-keramicke krunice na jedinice i dvojke u gornjoj vilici iskljucivo zbog estetskih razloga, zubi su bili zdravi ali nepravilnog oblika. Problem je u tome sto nikako nisam zadovoljna rezultatima. Da li postoji mogucnost skidanja ovih krunica i pronalazenja nekog boljeg resenja? I koji bi Vas predlog bio? Unapred zahvalna.
Kaca, – 27. april 2013.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 28. april 2013.

Postovana Kaca, naravno da postoji mogucnost uklanjanja krunica, ali najpre je neophodno da dodjete na pregled i da zajednicki ustanovimo cime niste zadovoljni i sta bismo mogli da promenimo da bi dosli do zadovoljavajuceg resenja.