Stomatološka Ordinacija Kolak

Pitanja iz oblasti:
Parodontologija i oralna medicina


Prikazano 1-4 od 4 rezultata.
Sortiraj po:

Pitanje: Postovani, iza donje leve sedmice imam ranu koja boli stalno, mislila sam da izlazi umnjak, ali ga na snimku nema, sedmica je cista, nema karijesa, kanali i sve vezano za sedmicu je u redu. rana je mala posekotina, boli me i na dodir i kada jedem. Pa me zanima sta bi to moglo da bude, plasim se da nije nesto ozbiljno jer moj stomatolog ne zna sta bi moglo da bude. Unapred zahvalna.
Ivana, Beograd – 23. septembar 2018.
Dr Nenad Kolak
Odgovor: Dr Nenad Kolak – 24. septembar 2018.

Poštovana Ivana, problem koji ste naveli može biti samo posledica mehaničke iritacije (npr. ranica nastala prilikom pranja zuba), ali i promena na oralnoj sluzokoži koja je znak nekog oboljenja. Svakako, bez obavljenog stomatološkog pregleda, nemoguće je dati bilo kakav odgovor na Vaše pitanje. Srdačan pozdrav.


Pitanje: Postovani, nedavno sam plombirao zube i zubar mi je rekao da je je sve popravljeno ali i dalje osecam neprijatan miris nekad i nakon pranja zuba. Kako ga se resiti. Unapred hvala na odgovoru
Milan, Zrenjanin – 30. jun 2018.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 25. avgust 2018.

Poštovani Milane, neprijatan zadah iz usta (halitoza, foetor ex ore) mogu prouzrokovati brojni faktori poput nesaniranih zuba, oboljenja parodoncijuma, suvoće usta, štetnih navika (pušenje cigareta), oboljenja sinusa ili disajnih puteva, određenih opštih oboljenja, neadekvatne oralne higijene, upotrebe određenih medikamenata, ali i konzumacije različitih prehrambenih proizvoda. Svakako predlažemo da se posavetujete sa stomatologom šta bi mogao biti uzrok Vašeg problema (osim karioznih zuba koje ste sanirali). Srdačan pozdrav.


Pitanje: Poštovanje,zanima me da li se desni koje su se povukle posle režanj operacije mogu ikako vratiti na prvobitni nivo? Same od sebe ili nekom metodom. Hvala unapred!
M.Stojanović, Vranje – 06. maj 2014.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 09. maj 2014.

Poštovani, nakon režanj operacije dolazi do manjeg ili većeg povlačenja desni u zavisnosti od dubine parodontalnog džepa i metode izvodjenja same intervencije. Desni se same od sebe u najvećem broju slučajeva neće vratiti na prvobitni nivo, a postoje odredjenje hirurške metode kojima se to može ostvariti. I tu postoje odredjene indikacije i kontraindikacije, ali za precizniji odgovor neophodan je stomatološki pregled. Srdačan pozdrav


Pitanje: Nalazim se u četvrtom mesecu trudnoće i imam problema sa krvarenjem desni. Nekada se dešava i da mi se desni uvećaju pa imam utisak kao da mi je nešto zaglavljeno između zuba. Malo sam čitala po internetu I saznala da je to relativno normalna situacija u trudnoći, ali me ipak zanima da li to nekako može da se spreči. Unapred zahvalna, Marija.
Marija, Beograd – 06. mart 2013.
Dr Mirjana Kolak
Odgovor: Dr Mirjana Kolak – 05. april 2013.

Poštovana Marija, za vreme trudnoće dolazi do niza hormonalnih promena što često može biti uzrok zapaljenja desni čiji simptomi su, između ostalog, i otok i krvarenje . Neophodno je da trudnice redovno posećuju stomatologa kako bi se na vreme primenila odgovarajuća terapija i nastale promene držale pod kontrolom.